I skritt genom naturen

Svinga dig upp i sadeln och låt hästen lugnt skritta fram utmed den vackraste av grusvägar. Över de gröna ängarna ser du ner mot sjön Åsnen, som glittrar i solskenet. Efter en kort galopp uppför backen mot skogen är det dags att sitta av och njuta rast med ryggen mot ett träd och hästen betande bredvid. En ridtur i Åsnen bjuder dig naturen på riktigt.

Åsnen Småland

Naturen i Åsnen är som skapt att upplevas från hästryggen. Här finns lummiga skogstigar och gamla banvallar där du slipper möten med bilar och kan koncentrera dig på hästen och ridningen. En varm sommardag är det bara att sadla av och uppleva den bästa av alla ridupplevelser, plaska ut i sjön och simma tillsammans med din häst.

 

Åsnen Småland

Du som inte har egen häst erbjuds turer med islandshästar, turridning i westernsadel eller kanske något du aldrig provat förut, skogskörning. Med tömmen i handen går du bakom en erfaren arbetshäst och med instruktörens hjälp lägger ni tillsammans upp en lunnbänk innan det är dags att ta en obligatorisk fikapaus i skogen.

För dig med egen häst finns både boxplatser och övernattning att hyra. Läs mer om Allemansrätten och ridning här.