Fiska i Åsnen

Sjön Åsnen är ett fiskeparadis för alla. Tänk dig 15 000 hektar vatten med nästan tusen öar och en vindlande strandlinje. En sann småländsk skärgård, som bjuder på rikt sötvattensfiske och omtumlande naturupplevelser.

Åsnen Småland

Här trivs både hängivna sportfiskare och du som gillar att sitta stilla bakom guppande flöte.

Båtfärd på Åsnen

I sjön Åsnen simmar fjorton fiskarter enligt provfiske, men vem vet om inte fler arter gömmer sig i de många vikarna längs sjöns 740 kilometer långa strandlinje. Att gäddan är riklig i Åsnen, det är ett som är säkert, och att abborren trivs i Julöfjorden, Kalvsviksfjorden och Jätafjorden det vet vi också. Men kanske blir det du som för första gången sedan 1965 får upp en mal.

Mört, sarv, siklöja, braxen, sutare, nors, sandkrypare, björkna, gös, benlöja, gärs, sik, ål och lake. Så lyder artförteckningen, och har du inte egen båt att sjösätta på någon av de många ramperna går det att hyra både båt och kanot att fiska från. Men se till att ha kartan med dig. Åsnen är grund och stenig.

På många ställen går det bra att fiska från brygga eller strandkant, men visa hänsyn för privata anläggningar och fasta redskap.

Fiskekortet köper du på nätet via iFiske.se, på en turistbyrå eller i en butik i Åsnenområdet. 

Det digitala sjökortet över Åsnen finns på Sportfiskekartor.se eller CityFiske i Växjö.

Mer information om Åsnens Fiskevårdsområde på deras hemsida.

fishkindom

Fish kingdom

Fish kingdom är en app för dig som vill uppleva och hitta spännande fiskemöjligheter och service i ett av Sveriges mest unika områden. Appen kommer hjälpa dig att hitta Fiske, boende, sjöar och vattensystem i detta fiskeparadis.

Iphone Google play