Mat i Åsnen

Kom gärna hungrig till Åsnen. Här finns naturens godbitar för alla smaker. Eller vad sägs om nyplockade smultron, rökt gös, fårost från lokalt mejeri eller kanske en grytbit från en utegris.

Öppen gårdsbod i Ugglekull

Köp med dig hem en korg full med delikatesser eller njut av ett avkopplande besök på café eller restaurang. Naturen i Åsnen är bördig och givmild och fyller skafferiet. Naturen på riktigt!

Öppen gårdsbod i Ugglekull

Välj mellan grönsaker, frukter och bär i den lilla Öppna Gårdsboden. Här råder självbetjäning, så lägg jämna pengar i mjölkkrukan vid utgången. Eller sväng förbi rökeriet och ta en titt i den stora röken som varje dag under sommaren är fylld av fisk nyss uppdragen ur sjön Åsnen. Vill du hellre ha fisken färsk eller gravad finns gädda, gös, abborre, ål och lax för det mesta i kyldisken. En fisktallrik eller en kopp kaffe med kaka går också att njuta under äppelträden.

Amys Café i Åsnen Småland

Den lokala lanthandeln är naturligtvis fylld av ortens produkter. Här säljs fårost från det lilla mejeriet och kött från utegrisar. De berömda och unika ängsfruktsodlingarna i området runt Urshult ger dig marmelad, must och naturligtvis färsk frukt att njuta av.

I Åsnen finns allt från caféer i gedigen gårdsmiljö till lyxiga restauranger. Du har bara att välja!